Bahan2nya:
10 biji telur ayam(asingkan putih dan kuning)
1 gelas gula halus
16 0z butter
1 botol kecil holicks
2 sudu meja tepung biskut mary(diblend utk jadi tepung)
1/2 tin susu manis
1 1/2 gelas tepung gandum
1 botol kecil paste pandan.
Cara membuatnya:
Bahan A
Pukul 1/2 gelas gula bersama 8 oz butter.
Masukkan kuning telur satu persatu dan pukul dgn sebati.
Masukkan holicks,tepung biskut mary gaul rata dan masukkan pandan paste ,gaul biar sampai betul2 rata dan warna nampak hijau pekat.
BAHAN B
Pukul 1/2 gelas gula bersama 8 oz butter
Masukkan putih telur satu persatu dan dipukul dgn sebati.
Masukkan tepung gandum dan 1/2 tin susu pekat manis dan gaul sampai rata.
Gunakan acuan square (8 x 8 inch) masukkan Bahan A terlebih dahulu dan bakar/kukus hingga masak dlm 45 minute(oven hendaklah dipanaskan terlebih dahulu dlm 30 minute suhu 180'c)
selepas itu barulah dimasukkan BAHAN B dan dimasak dlm 45minit. Akhir sekali gunakan api atas dan bawah dan slowkan temperature (100'c) agar betul2 kek masak.
Selamat mencuba-InsyaAllah bertemu dilain resipi.~Naty~
10 biji telur ayam(asingkan putih dan kuning)
1 gelas gula halus
16 0z butter
1 botol kecil holicks
2 sudu meja tepung biskut mary(diblend utk jadi tepung)
1/2 tin susu manis
1 1/2 gelas tepung gandum
1 botol kecil paste pandan.
Cara membuatnya:
Bahan A
Pukul 1/2 gelas gula bersama 8 oz butter.
Masukkan kuning telur satu persatu dan pukul dgn sebati.
Masukkan holicks,tepung biskut mary gaul rata dan masukkan pandan paste ,gaul biar sampai betul2 rata dan warna nampak hijau pekat.
BAHAN B
Pukul 1/2 gelas gula bersama 8 oz butter
Masukkan putih telur satu persatu dan dipukul dgn sebati.
Masukkan tepung gandum dan 1/2 tin susu pekat manis dan gaul sampai rata.
Gunakan acuan square (8 x 8 inch) masukkan Bahan A terlebih dahulu dan bakar/kukus hingga masak dlm 45 minute(oven hendaklah dipanaskan terlebih dahulu dlm 30 minute suhu 180'c)
selepas itu barulah dimasukkan BAHAN B dan dimasak dlm 45minit. Akhir sekali gunakan api atas dan bawah dan slowkan temperature (100'c) agar betul2 kek masak.
Selamat mencuba-InsyaAllah bertemu dilain resipi.~Naty~
No comments:
Post a Comment